"Dizni" u drugom talasu otpušta još 7.000 radnika

Kompanija "Volt Dizni" objavila je da će u drugom talasu otpustiti još 7.000 radnih zaposlenih, kako bi uštedela troškove od 5,5 milijardi dolara.
"Dizni" u drugom talasu otpušta još 7.000 radnika
Foto: Pixabay
Očekuje se da će kompanija otpustiti nekoliko hiljada zaposlenih sve do četvrtka, prenosi Rojters.
Planirano smanjenje radnih mesta biće u svim poslovnim segmentima kompanije, uključujući "Dizni entertejment", ESPM i kompaniju "Diznijevi parkovi", ali se ne očekuje da će uticati na radnike koji rade na dnevnicu u parkovima i odmaralištima.
Kompanija "Dizni" je najavila svoj plan otpuštanja u februaru, sa ciljem da stvori što efikasniji pristup svom poslovanju.

Teme

DIZNI
  • Drum

    25.04.2023 13:40
    Naravno, kapitalisti ne bi išli sebi na štetu. I to štetu, ako su ove godine profitirali čistih par miliona, sledeće ne mogu manje. Ali zato na štetu zaposlenih uvek mogu.

    Bitan je ekstra profit. Moraju se zaraditi milioni, ne može par stotina hiljada. Nikada im dovoljno.
  • Psihijatar

    25.04.2023 07:50
    Da u Americi je počeo bojkot woke kulture, ko je pratio Disney produkciju u zadnje vreme, zna o čemu govorim. Tako je to kad neko počne da meša posao sa nečim što ne treba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.