Prijave za osnivanje firmi od danas samo elektronski, pušten u rad novi e-servis

Agencija za privredne registre (APR) je na svom portalu za e-servise danas pokrenula novu uslugu za elektronsku registraciju osnivanja firmi.
Prijave za osnivanje firmi od danas samo elektronski, pušten u rad novi e-servis
Foto: Pixabay
Ova elektronska usluga obuhvata podnošenje prijave preko posebne aplikacije, prilaganje elektronskih dokumenata potpisanih kvalifikovanim sertifikatom, kao i plaćanje naknade za registraciju osnivanja platnom karticom.
Agencija će rešenje o osnivanju privrednog društva, u formi elektronskog dokumenta koji je potpisan elektronskim potpisom registratora, dostaviti na adresu za prijem elektronske pošte koju je podnosilac uneo u prijavu, ili se može preuzeti iz same aplikacije nakon završenog postupka elektronske registracije.
Podnošenje elektronske prijave od danas je isključivi način podnošenja prijave za osnivanje društva s ograničenom odgovornošću (DOO), ortačkog, komanditnog i akcionarskog društva.
 
Obavezna elektronska registracija se ne odnosi na već registrovane privredne subjekte i na osnivanje preduzetnika, zadruge, zadružnog saveza, javnog preduzeća, predstavništva i ogranka stranog privrednog društva koji mogu da biraju između dva načina podnošenja prijave za registraciju osnivanja - u papirnoj ili u elektronskoj formi.
  • Sale NS

    17.05.2023 13:57
    Čiji?
    Čiji li je ovaj program.... od sina, muža, kuma, brata... kojeg minsitra?
  • Apr

    17.05.2023 09:41
    A odjave samo sizifovski..
  • Laza

    16.05.2023 15:26
    Javasluk
    Sve hoce elektronski da kontrolisu iz kancelarija. Kada gradjanima treba pomoc to prelazi u saltersko papirolosko maltretiranje. Toliko o vasoj efikasnosti drzve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.