Tabaković: Inflacija do kraja godine oko osam odsto, NBS u krizama nema ishitrene odluke

Procenjuje se da će inflacija u Srbiji do kraja godine biti smanjena na oko osam odsto, izjavila je guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković.
Ona je otvarajući "Finticipate" forum kazala da se očekuje da će inflacija do kraja ovog meseca biti smanjena na 14 odsto, navodeći da je ona u maju bila 14,8 odsto.
"Povratak u granice cilja, očekuje se sredinom 2024. i uverena sam da ćemo taj cilj postići", naglasila je guvernerka centralne banke Srbije.
Prema njenim rečima NBS radi konstantno na stvaranju stabilnog poslovnog okruženja i u uslovima globalne neizvesnost svojim odlukama nije unosila neizvesnost u živote građana i privrede Srbije.
 
"U uslovima pandemije, energetske krize, rata u Ukrajini nećete naići ni na jednu ishitrenu odluku NBS-a", kazala je Tabakovićeva.
 
Kao jedan od primera, governerka je navela i to da centralna banka ni na inflaciju nije reagovala naglim povećavanjem kamatnih stopa, već je to rađeno postepeno.
  • Djoka

    18.06.2023 08:08
    Djordjevic
    SMANJENA INFLACIJA!!!!!!?
    Kako lepo odzvanja u glavi,a sto je smanjena za 0,8% to nema veze.
    Smesna je,nego kako je u Rimu,sta kaze familija?
  • Раша

    17.06.2023 22:58
    ЗИН: Какав је то тендер?
    У ЗИНУ сад за један објављен тендер за делове може скоро свако без услова учествовати.
    Не требају курсеви, ни бонитет. Какав је то тендер?
  • Сека

    17.06.2023 17:53
    Теткица у банки
    Кад неко лаже ни не трепне банке нам се само сједињују по две или три у једну да покрију губитке инфлације али не од 14,8 % него 140,8 % посто захваљујући гувернерки са платом од преко 650.000 имаће госпођа пензију 500.000 Бајатовић 1.000.000 таки стручњака ни Кина нема у њиховој банки

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija