Radnicima javili SMS-om da im gase fabriku: Džinsi odlazi iz Srbije, bez posla ostaje 700 ljudi

Rukovodstvo kompanije Džinsi Srbija uputilo je danas svim svojim radnicima cirkularnu SMS poruku u kojoj im saopštavaju da ta tekstilna fabrika posle 12 godina rada u Leskovcu odlazi u likvidaciju.
Radnicima javili SMS-om da im gase fabriku: Džinsi odlazi iz Srbije, bez posla ostaje 700 ljudi
Foto: Pixabay
U pismu se navodi da su se poslednje tri godine nalazili u teškoj situaciji i da nisu uspeli da prevaziđu krizu i gubitke.
"Trudili smo se svom snagom da ovaj posao nastavimo u Srbiji, međutim odlučili smo da izvršimo likvidaciju zbog snabdevanja materijalom i zbog uslova na Evropskom tržištu", piše se u SMS poruci koja je prosleđena radnicima.
Rukovodstvo dalje obećava da će radnicima biti isplaćene zaostale plate u celosti i da su započeli pregovore sa drugim investitorima o zaposlenju svojih dojučerašnjih radnika.
 
Zbog likvidacije preduzeća u vlasništvu turske kompanije Džinsi oko 700 radnika ostalo je bez posla.
  • w/e

    05.07.2023 10:06
    @?
    Pa sta ako je Vucic otvarao fabriku, halu ili bilo sta drugo? Ako njihovo rukovodstvo proceni da vise nije isplativo, posao se gasi. Nebitno je ko ih je tu doveo i koristio da skuplja politicke poene. Nije otvorena drzavna firma u Jugoslaviji, pa da u njoj rade 3 naredne generacije.
  • Dusko

    05.07.2023 07:20
    Dosli, potrosili subvencije i pozdrav raja. Tako moja baba moze da dovlaci takozvane investitore. Jedini investitor ovde je opljackan narod. Nadam se da cemo jednog dana videti sta je pisalo u svim tim dokumentima koji nisu slucajno uvek tajni.
  • Djole

    05.07.2023 00:18
    SNS prevara
    Ne moze, ima zakon kako se raskida ugovor o radu, i koje su obaveze i prava radnika i poslodavca. Ovi jadni ljudi nece moci ni na biro rada jer nemaju sporazumni prekid radnog odnosa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.