Mali: Za penzionerske kartice se do sada prijavilo 700.000 penzionera

Za penzionersku karticu, koja će od 1. oktobra penzionerima obezbeđivati dodatne povoljnosti i popuste prilikom kupovine, do sada se prijavilo oko 700.000 penzionera.
Mali: Za penzionerske kartice se do sada prijavilo 700.000 penzionera
Foto: 021.rs
Ovo je izjavio potpredsednik vlade i ministar finansija Srbije Siniša Mali.

On je kazao za Tanjug da se skoro 350 preduzeća, kompanija i maloprodajnih lanaca iz cele zemlje do sada prijavilo da bude partner vladi u tom programu.

Penzionersku karticu će, dodaje, svi prijavljeni penzioneri dobiti do oktobra. Podsetio je da pravo na penzionersku karticu ima skoro 1,7 miliona penzionera.
 
"Mislim da je ovo sjajna stvar da pokažemo brigu prema penzionerima i da oni u krajnjoj liniji uštede neki dinar koji će dati svojoj deci ili unucima, a to se za nas ekonomski vraća i kroz potrošnju", kazao je Mali.
 
On je naglasio da je prijava za penzionersku karticu vrlo jednostavna i da je potrebna samo lična karta, a penzioneri se za nju mogu prijaviti u filijalama fonda PIO ili na sajtu tog fonda, kao i u svakoj pošti u Srbiji.
 
"Skoro 350 preduzeća, kompanija, maloprodajnih lanaca iz cele Srbije, se do sada prijavilo da bude partner Vladi Srbije u ovom programu koji će našim penzionerima obezbediti popuste i omogućiti im da dodatno uštede", kazao je Mali i pozvao i druge društveno odgovorne kompanije da se priključe ovoj akciji.
 
Ministar je dodao i da su penzionerske kartice još jedna potvrda i dokaz da država brine za svoje najstarije građane.
"Ukupno za prošlu i ovu godinu, verovali ili ne, ukupno su nam penzije povećane za 55,8 odsto. Neverovatnu stvar smo uspeli da uradimo za naše najstarije sugrađane. Sjajna vest je i ako pogledate visinu inflacije koja će do kraja godine biti negde oko osam odsta, a za dve godine povećanje penzija je veće od 55 odsto i to je stvarno veliki uspeh", kazao je Mali.
 
Ministar finansija je podsetio i da penzionere od 1. oktobra očekuje dodatno povećanje penzija od 5,5 odsto, a od 1. januara još jedno od najmanje 14,5 odsto.
  • MN

    22.08.2023 15:23
    Vec su postojale kartice, nije bilo potrebe za stampanjem novih. Ali onda neki vas kumic ne bi zaradio stampajuci nove je li?! Bando prevarantska, koga vise mislite da manipulisete?
  • Novosađanka

    20.08.2023 21:19
    Kartice
    Koliko košta štampanje kartica, i ko je na karticama zaradio ???
  • Brainfucker

    20.08.2023 12:34
    Ajmo malo činjenica
    Bando prevaranata,
    Da li to znači da preostalih 1 milion penzionera neće vaše famozne kartice i da će Vam to reĉi na izborima?
    Ajde prestanite da se igrate kurvom statistikom i pogledajte u novčanike građana posle ovih manipulatorskih poskupljenja. Litijum i dalje hoćete da kopate bez obzira na pogubne polsledice po narod...školstvo ste pa skoro još malo uništili...sudstvo je vaša prćija i lakrdija...zdravstvo je uništeno...vojska ne postoji a Nato oficiri sede u generalštabu...
    I mogao bi još mnogo toga ali Vi više nemate obraz.
    Ostaje još jedino da se narod probudi i na sledećim nefer izborima pokuša da zaustavi vaš rušilački pohod.
    Ako opet pokradete izbore, jedina nada su kuka i motika uz pomoć preostalog jezgra svesnog dela naše policije, kad počne represija posle izborne krađe.
    Neka nam je Bog u pomoći u ovo zadnje vreme.
    Ž1ivela otadžbina i ovaj napaćeni narod!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija