NBS: Podržavamo odluku Poštanske štedionice da nastavi sa primenom umanjenih naknada

Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je danas da podržava odluku banke Poštanska štedionica da i od 1. septembra nastavi sa primenom umanjenih naknada za platne usluge.
NBS: Podržavamo odluku Poštanske štedionice da nastavi sa primenom umanjenih naknada
Foto: 021.rs
Centralna banka je, kako je navedeno, pozvala i ostale banke u Srbiji da "pokažu jednaku odgovornost prema svojim klijentima, savesno poslovno ponašanje i primenu dobre poslovne prakse u svakom delu svog poslovanja".
NBS je podsetila da je u prethodnoj godini preduzela čitav niz aktivnosti, čiji je neposredan rezultat odluka svih banaka koje su povećavale naknade za platne usluge građanima od 1. januara 2021. godine da te naknade u narednih godinu dana, a počev od 1. septembra 2022. godine umanje za 30 odsto ili ih vrate na nivo pre njihovog povećanja.
Tom prilikom je NBS kao trajnu meru donela Odluku o platnom računu sa osnovnim uslugama, koja je na raspolaganju svim građanima, a kojom je ograničena cena paketa platnog računa sa osnovnim uslugama na maksimalan iznos od 150 dinara i kojom je propisana garantovana sadržina tog platnog računa.
 
NBS će, kako se ističe, nastojati da banke i drugi pružaoci usluga, pored održanja stabilnosti svoga poslovanja i poboljšanja kvaliteta svojih usluga, dodatnu pažnju posvete daljem obezbeđenju dugoročno održivog poslovnog odnosa s klijentima, građanima i privredom.
 
"Tržišna ekonomija podrazumeva svest da banke postoje zbog klijenata i ova odluka Poštanske štedionice to dokazuje. Kao što vidite ne mora sve naredbom. Ovo je odgovornost na delu", rekla je guverner Jorgovanka Tabaković.
 
 Udruženje banaka Srbije saopštilo je danas da ističe period primene umanjenih naknada i da banke nastavljaju obračun po redovnim tarifnicima pre uvođenja te privremene mere.
  • Penzos

    30.08.2023 15:13
    Ma nije tačno, oni prvi digli sa 90 pa na 165 d, lažovi kao i oni koji ih podržavaju, te 55% povišica za 2 god koja ima 25 meseci, jel tako banditi,
  • Fića

    30.08.2023 08:05
    Poštanska štedionica
    Domaće banke su ukinute, strane su otvorene, a banka poštanske štedionice je, po svoj prilici, jedina domaća i u rukama države, tako da je lako njoj "preporučiti ponašanje"...!
    :)
    Čik to uradite sa stranim bankama...!
    Ima da vas nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.