Zgrade lečilišta u Bujanovačkoj banji na prodaju

Deo imovine Zavoda za specijalizovanu rehabilitaciju u Bujanovačkoj banji oglašen je na prodaju, a početna cena je 31,8 miliona dinara ili oko 32.500 evra, prenela je Nova ekonomija.
Zgrade lečilišta u Bujanovačkoj banji na prodaju
Foto: Pixabay
Na prodaju su zdravstveno rekreativni objekat (površine u osnovi 1.743 kvadrata), zgrada zdravstva (177 kvadrata), sportski teren sa tribinama (315 kvadrata) i šuma (768 kvadrata).
Javno nadmetanje zakazno je za 6. oktobar u Vladičinom Hanu.
U poslednjem objavljenom kvartalnom izveštaju preduzeća (april-jun 2023.) navodi se da do sada nije bilo potencijalnih kupaca Zavoda s obzirom na lokaciju i "nefunkcionalnost započetih građevinskih zidina i objekata".
 
U istom izveštaju piše da je ukupna vrednost svih nekretnina, postrojenja, opreme i bioloških sredstava Zavoda procenjena na 85,8 miliona dinara (730.000 evra).
 
Ukupne obaveze koje preduzeće ima prema poveriocima iznose 57,3 miliona dinara (488.200 evra). Jedini poverioci su Fond za razvoj i Elektrodistribucija Vranje.
 
U izveštaju se navodi da je u toku izveštajnog perioda (april-jun) poslato novo obaveštenje u vezi sa prodajom Zavoda povereniku i Igumanu manastira Hilandar i episkopu vranjskom. Piše i da je najavljena njihova ponuda za kupovinu, a da je u toku prikupljanje priloga i donacija.
 
Kao drugi potencijalni kupac navodi se i JP Direkcija za izgradnju Opštine Bujanovac.
 
Zavod je i vlasnik imovine kod manastira Prohor Pčinjski, ali ovu imovinu namerava da proda Ministarstvu privrede.
 
Holding Vrelo Zavod za specijalizovanu rehabilitaciju u Bujanovačkoj banji je u stečaju od 2011. godine.
 
Lekovite vode Bujanovačke banje spadaju u kategoriju natrijum-hidrokarbo-natnih, fluoroidnih, sulfatnih i ugljeno-kiselih hipotermi (43 stepena Celzijusovih).
 
Koristi se kao terapijsko sredstvo kupanjem u bazenu ili kadi ili orošavanjem, a upotrebljava se i lekovito blato (peloid).
  • Dr Miggyy

    04.09.2023 15:43
    PRODAJA ILI POKLON BANJE?
    Zgrade lečilišta u Bujanovačkoj banji površine u osnovi 2.185 metara kvadratnih i šuma 315 m2 na prodaju za čitavih 32.500 evra. Imajući u vidu da je kvadratni metar više od 1.000 evra, kakva je ovo prodaja. Nije prodaja, već kriminal bez kazne i bez zasluge u prodaji, a kupac sigurno imazasluge, one kriminalne i još po nečemu. Predsednik priča da zakoni vladaju, kriminal je uništen, a šta je ovo, kriminal i još više, a on možda za ovo ne zna. Zgrade se prodaju, a lečilište i mineralna voda ostaju u prirodi, o njihovom prirodajom ni reč. Možda zgrade presele nadrugom mestu, vrag bi ga znao. O ovome moraju nadležni organi da se ljudski i domaćinski ponašaju ili sledi propast čuvene Bujanovačke banje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.