Opala potražnja za luksuznom robom: Bernar Arno više nije drugi najbogatiji na svetu

Osnivač i glavni izvršni direktor kompanije LVMH Bernar Arno je izgubio drugo mesto na Blumbergovoj listi milijardera, pošto ga prestigao predsednik Amazona Džef Bezos, a prvi je Ilon Mask.
U ovom trenutku, Bezos zauzima drugo mesto sa 156 milijardi dolara, dok je Bernar Arno na trećem mestu Blumbergove liste milijardera sa bogatstvom od 155 milijadi dolara, prenosi Blumberg.
Vrednost imovine Bernara Arnoa je pala za 6,8 milijardi dolara od srede kada je LVMH saopštila da je njena prodaja ove godine rasla sporije nego što se očekivalo.
Pad izvršnog direktora LVMH na Blumergovoj listi milijardera održava slabiju prodaju luksuzne robe u 2023. godini usled pada potražnje u SAD i teškog ekonomskog oporavka u Kini.
 
Nasuprot tome, bogatstvo Džefa Bezosa je ove godine poraslo za 49,3 milijarde dolara pošto je vrednost Amazonovih deonica u istom periodu porasla za 58 odsto.
 
Na čelu liste se i dalje nalazi američki milijarder i preduzetnik Ilon Mask sa imovinom vrednom 234 milijarde dolara. Akcije Tesle su ove godine porasle za 106 odsto, a Mask je postao bogatiji za 96,8 milijardi dolara.
  • Aleksa

    19.10.2023 14:40
    Veliki sanduk
    Njima ce jadnima trebati xxxl sanduk za sahranu da bi mogli da ponesu svoje bogatstvo! Da ne pricam koliko ce im biti zao da umru za razliku od nas koji zivimo zlatno doba u ekonomskom tigru koji nemamo sta da ponesemo! Dobro politikanti imaju i njima ce biti tesko!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.