Ovo je "crna lista" trgovaca na Instagramu: Krše zakon i treba ih izbegavati

Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) objavila je dopunjenu "crnu listu" trgovaca koji neregistrovano prodaju robu preko Instagrama.
Ovo je "crna lista" trgovaca na Instagramu: Krše zakon i treba ih izbegavati
Foto: Pixabay
Na ovom spisku, koji je sve duži, trenutno se nalazi 178 naloga za koje je utvrđeno da ne posluju u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini.
Među trgovcima najviše je onih koji prodaju obuću i odeću, ali ima i onih koji prodaju suplemente, dodatke ishrani i parfeme.
"Kupovinom od neregistrovanih trgovaca kupujete na sopstvenu odgovornost i u takvim slučajevima nema primene Zakona o zaštiti potrošača. Ovakav način prodaje zadaje najviše problema potrošačima pri ulaganju reklamacija, a nakon toga državi, jer je država oštećena na ime neplaćenog poreza a na kraju i trgovcima, jer se na taj način bore sa nelojalnom konkurencijom. Ovakav vid kupuvine svakako je jeftinija opcija, ali posledice su mnogo skuplje", upozorava NOPS.
 
U ovoj organizaciji napominju da se na listi mogu naći i trgovci koji su registrovani, ali je ustanovljeno da je svakako došlo do kršenja zakona. Ovaj spisak se, inače, dostavlja i nadležnim organima.
Dostupan je OVDE.
  • Ceca

    20.10.2023 11:45
    Današnje ludilo
    Nekad je bilo bitno šta imaš u glavi ,a ne šta si obukao,ovo danas je ludilo.Podležemo izopačenosti pojedinaca,jer se nameću mladima na TV-u,štampi...
    Zati ima toliko frustriranih i nasilja.
  • Fića

    20.10.2023 08:18
    "Nelojalni i nepošteni prodavc
    Toliko o prodaji na netu i Listi nekorektnih.
    Hajdemo, sad, Listu "korektnih političara, novinara..."...!
    Naravno, ako ih ima.
  • Dno dna

    19.10.2023 13:29
    A koliko tek njih ilegalno iz stanova rade nokte, depilacije, masaze, sminkanje, frizeraj, pravljenje torti i sl...a mi smo svi ostali majmuni koji placaju poreze, zakupe lokala, doprinose, fiskalne kase, knjigovodje i ostale namete...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.