Na četvrtoj prodaji čačanske Fabrike reznog alata ponuđen 531 milion dinara

Na četvrtoj prodaji čačanske Fabrike reznog alata (FRA) u stečaju, koja je održana po metodu javnog prikupljanja, najvišu cenu od 531 milion dinara ponudila je Kompanija King Komerc iz Valjeva.
Na četvrtoj prodaji čačanske Fabrike reznog alata ponuđen 531 milion dinara
Foto: Pixabay
O toj ponudi će se izjasniti Odbor poverilaca jer je ponuđena cena duplo manja od vrednosti imovine FRA koja je procenjenna na 1,18 milijardi dinara.
Prethodne tri aukcijske prodaje FRA poništene su jer Odbor poverilaca nije dao saglasnost na postignutu cenu koja je bila za 50 odsto manja od procenjne vrednosti te fabrike.
 
FRA, čiji je većinski vlasnik bila država, a od 2015. je uredbom Vlade proglašena za preduzeće od posebnog značaja za odbrambenu industriju, prestala je da radi u avgustu 2021. godine.
Tada su 452 fabrička radnika proglašena za tehnološki višak i dobila otpremnine u okviru socijalnog programa koji je finansirala država.
 
Postupak stečaja nad FRA je Privredni sud u Čačku pokrenuo januara 2022. godine, zbog blokade računa od 3,4 milijarde dinara i velikih dugovanja prema poveriocima, a pošto u zakonskom roku od 90 dana niko nije podneo plan reorganizacije fabrike, proglašen je bankrot.
 
Prema podacima bivšeg Industrijskog sindikata oko 170 bivših radnika FRA još uvek potražuje od fabrike zaostale zarade, a još oko 1.600 traži isplatu zaostalih doprinosa i drugih dugovanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Ruski sud zaplenio imovinu tri banke

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

"Esprit" bankrotirao u Nemačkoj

Poznati trgovački lanac Esprit podneo je zahtev za bankrot na sudu u Diseldorfu, javlja časopis TextilWirtschaft, prenosi Slobodna Dalmacija.

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.