Francuskoj potrebno još 14 nuklearnih reaktora - da bi se zavisnost od fosilnih goriva smanjila

Francuska ministarka za energetsku tranziciju Anjes Panje Runašer je izjavila da je Francuskoj verovatno potrebno da izgradi još 14 atomskih reaktora.
Francuskoj potrebno još 14 nuklearnih reaktora - da bi se zavisnost od fosilnih goriva smanjila
Foto: Pixabay
Anjes Panje Runašer je navela da su izgradnja nuklearki i povećanje izvora obnovljive energije.
Dodala je da su važni kako bi se zavisnost Francuske od fosilnih goriva smanjila do 2035. godine sa 60 odsto na 40 odsto.

"Postojeće atomske centrale nisu večne", poručila je Anjes Panje Runašer, javlja Rojters.

  • Plaćač poreza

    08.01.2024 12:56
    Francuska privreda je dwcenkjama konkurentna zahvaljujući niskoj ceni električne energije.
  • Zemlja čudesa

    07.01.2024 21:02
    Aha, dozvoliće vam Ameri da se izvučete iz naftne klopke, nema frke. Odmah ćete dobiti "zelembaće" koji demonstriraju zbog štetnosti nuklearki i slično.
  • Hannah Montana

    07.01.2024 20:35
    Geopoliticke igre
    Gospodja Anjes Panje Runašer je zaboravila da kaže da 42% proizvedene električne energije iz AKW izvozi u Švajcarsku,Italiju, Nemačku,Španiju i da se na taj nacin ostvaruju milijarde evra zarade za Francusku.
    Neko je smišljeno odlucio da se AKW pogase u Nemačkoj i Španiji a da se novi izvor električne energije nije obezbedio,te se struja mora uvoziti iz Francuske !!
    Neko smišljeno razvaljuje Nemačku državu i Nemačku industriju, prvo sa gašenjem AKW u Nemačkoj, pa uništavanjem severnog toka i dovoda jeftinog Ruskog gasa, pa ogromnim prilivom azilanata u Nemacku koji dobijaju mesecno isto novca(2500Evra po osobi) koliko neto primaju nemački radnici mesečnu platu svojim radom i plaćanjem državnih doprinosa.
    Neko smišljeno izaziva krizu, probleme i stvara nezadovoljstvo u državi od koje zavisi čitava evropa,pa i Srbija,srpska privreda i naš standard u srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.