Novi detalji prodaje hotela "Slavija" Matijeviću: Evo koliko će uložiti i šta će biti s radnicima

Hotel "Slavija" u Beogradu prodat je preduzeću "Matijević" za 24,94 miliona evra, navodi se u ugovoru o prodaji koji je u sredu sa ovim preduzećem potpisalo Ministarstvo privrede.
Ova cena bila je i početna cena za prodaju hotela oglašena početkom oktobra. 
 
Ugovorom koji je objavilo Ministarstvo privrede kupac se obavezao da će u prve dve godine u nekretnine, postrojenja i opremu hotela investirati dva i po miliona evra, od čega polovinu najkasnije u prvoj, a polovinu u drugoj godini.
Kupac se, takođe, obavezao da u prve dve godine neće smanjivati broj radnika koji su u danu zaključenja ugovora o prodaji radili na neodređeno vreme.
 
Zoran Matijević, suvlasnik Mat rilestejta, za N1 je juče rekao da će Slavija Lux biti renoviran, dok će sudbina Slavije 1 i Slavije 2, odnosno kule zavisiti od procene struke - moguće je i rušenje i gradnja nove ako statika i konstrukcija ne mogu da izdrže nove standarde.
Kula je, kakoje rekao, u veoma lošem stanju "i ne ispunjava standarde koji danas važe za hotele".
 
Kompanija Matijević, čiji je osnivač poznati biznismen Petar Matijević, jedina je bila zainteresovana za kupovinu preduzeća Slavija hoteli. Ona je jedina i dostavila ponudu za kupovinu firme u čiju imovinu ulaze hoteli Slavija i Slavija garni na istoimenom trgu u centru Beograda
  • NN

    18.01.2024 16:32
    Pitanje
    @ Goran
    @ Mik
    E, ima stvarno smešnih komentara ovde! Naravno da se veliki novac često zarađuje nepoštenim načinima, toga je bilo i biće i ovde i u celom svetu, ali ipak treba biti malo maštovitiji i obavešteniji. Ovo o tetkama je primer prilične nemaštovitosti, a i kakve veze ima s Matijevićem? Ovo drugo primer je neobaveštenosti. Ja sam vegetarijanac, meso ne jedem, ali znam da Matijević prodaje meso i sve što se od njega pravi već decenijama. pa je valjda i zarađivao! Meso se ovde jede, nažalost, uvek i odavno, mada bi bilo zdravije i jeftinije, ne jesti ga!
  • Goran

    18.01.2024 13:36
    Mozda ima tetku u emiratima
    Vecina ovi imaju tetke po svetu samo im je vucic tetak
  • Vlada

    18.01.2024 10:51
    Odakle novac?
    Pa od banaka. Ljudi moraju da shvate da je uobičajeno da se za ovakve stvari podižu krediti od banaka. Nije to tako samo u Srbiji, nego svuda u svetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.