Pretplata za Netfliks će ponovo poskupeti

Netfliks je u novom pismu akcionarima najavio skok cena pretplate do kog bi trebalo da dođe u ovoj godini.
Pretplata za Netfliks će ponovo poskupeti
Foto: Pixabay
"Kako investiramo i razvijamo Netfliks, povremeno ćemo tražiti od naših pretplatnika da plate nešto malo više u skladu sa tim unapređenjima, što će zauzvrat pokretati pozitivan zamajac dodatnih investicija za dalji rast naših usluga", navela je kompanija. 
Podsećamo, striming servis je u novembru 2022. "objavio rat" deljenju lozinki, kom su pribegavali mnogi korisnici i najavio jeftiniji paket usluga, ali koji uključuje prikazivanje reklama.
 
Netfliks ima više od 260 miliona korisnika širom sveta, a u četvrtom tromesečju prošle godine dobio je više od 13 miliona novih, što ukazuje da novi pristup daje rezultate, piše CNBC.
Standardna pretplata trenutno u Americi košta 15,49 dolara, dok najjeftiniji paket sa prikazivanjem reklama, košta oko 6,99 dolara mesečno. Korisnici u Srbiji i regionu izdvajaju značajno manje -  4,99, 7,99 i 9,99 evra za Basic, Standard i Premium paket.
 
Vredi naglasiti i da je Netfliks u proteklom periodu imao velike izdatke. Oni su potpisali ugovor sa tvorcima televizijskog programa "World Wrestling Entertainment Raw" koji prenosi mečeve rvanja, a koji će im omogućiti ekskluzivno strimovanje njihovog sadržaja u budućnosti. Ugovor je vredan čak pet milijardi dolara i traje deset godina.
 
Zasad nije objavljeno koliki skok cena bi mogao da očekuje pretplatnike, ali je izvesno da će do njega doći.
  • Igor

    24.01.2024 16:58
    OK, ali neka ponude pristojan bitrate i više kavalitetnog sadržaja. A ne meksičke sapunice upakovane u kvazi krimi serije.
  • Petroljub

    24.01.2024 16:11
    Evo suze mi podjoše... Šmrc...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija