Nemačka se priprema za nacionalizaciju imovine ruske kompanije "Rosnjeft"

Nemačka vlada priprema se za moguću nacionalizaciju imovine ruske kompanije "Rosnjeft" u Nemačkoj, u šta spada i udeo u rafineriji "Šved", izjavila su dva izvora iz vlade u Berlinu.
Nemačka se priprema za nacionalizaciju imovine ruske kompanije "Rosnjeft"
Foto: Pixabay
Poslovni list "Handelsblat" navodi da nemačko Ministarstvo privrede već obavlja neophodne pripreme, a u razgovorima o toj temi u ponedeljak učestvovali su i predstavnici ruske grupe, preneo je Rojters.
Kako dodaje medij, još nije doneta odluka o tome da li će sve biti završeno pomenutom formalnom procedurom za nacionalizaciju, koju vlada svakako želi da sprovede.
Berlin je pod nadzor stavio imovinu "Rosnjefta" u Nemačkoj, uključujući i njen udeo od 54,17 u berlinskoj rafineriji "Šved", u septembru 2022, nakon napada Rusije na Ukrajinu. Rojtres napominje da je od tada nadzor produžavan dvaput, zaključno sa septembrom 2023, što ističe u martu, kada vlada treba da donese novu odluku.
  • Mile

    09.02.2024 15:46
    @Vule
    Nisu ni Rusiji dok nije napala evropsku zemlju. Dok je ratovala po istoku niko nije mario...
  • Veze izmedju RH

    08.02.2024 19:27
    i RUS su duboke, nazalost.
    Drugi covjek Rosnjefta najvece naftne kompanije u Rusiji i jednu od deset najvecih naftaskih kompanija u svijetu te njen izvrsni direktor je Zeljko Runje rodjak Zorana Milanovica, hrvatskog predsjednika. On i njegova imovina u RH i u EU je zamrznuta, on je pod sankcijama EU i SAD a. Onda se netko cudi otkud Milanovic ima proruske stavove.
  • Vule

    08.02.2024 15:32
    A ne znam, ni americi ni engleskoj nisu oduzimali imovinu kad su napadali irak, libiju, avhanistan, nas, siriju....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.