Epl odustao od proizvodnje električnog automobila

Američki tehnološki gigant Epl je odustao od planova za proizvodnju vlastitog električnog automobila pošto je ugasio Grupu za specijalne projekte koja je radila na ovom zadatku, prenosi Blumberg.
Epl odustao od proizvodnje električnog automobila
Foto: Pixabay
Ova vest signalizira kraj Eplovih napora da napravi automobil koji bi mogao da bude konkurent Tesli.
Na pomenutom projektu koji se odvijao uglavnom u tajnosti radile su hiljade ljudi, ali on se nikada nije uklapao u osnovnu delatnost Epla, prenosi CNBC.
Kompanija Epl i njen izvršni direktor Tim Kuk nikada nisu javno priznali da rade na razvoju električnih automobila, već su navodili da rade na "autonomnim sistemima".
 
Glasine o Eplovoj amiciji da proizvede električne automobile su se pojavili još 2014. godine nakon što je firma regrutovala automobilske inženjere i druge talente iz automobilskih kompanija.
  • Banderaš

    28.02.2024 12:46
    Onda i ja odustajem od kupovine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.