Nacionalna asocijacija odgajivača goveda traži drugačiji sistem subvencija

Nacionalna asocijacija odgajivača goveda Srbije će od Ministarstva poljoprivrede tražiti da promeni sistem subvencija i nosiocima razvoja u tom sektoru dodeli subvencije za investicije.
Nacionalna asocijacija odgajivača goveda traži drugačiji sistem subvencija
Foto: Pixabay
Predstavnik asocijacije Miroslav Kiš rekao je da je to udruženje nastalo iz četiri udruženja odgajivača goveda centralne Srbije, Vojvodine, Mačve i odgajivača tovnih goveda, rase "limuzin". 
 
On kaže da ta četiri udruženja "pokrivaju" teritorijalno celu zemlju i da će sada lakše braniti interese stočara.
Predstavnk Nacionalne asocijacije Miloš Trajković rekao je da je zaključak prvog sastanka da proizvođači goveda od resornog ministarstva zatraže da se prekomponuje sistem subvencija.
 
"Naš zahtev je da se 'mapiraju' mladi proizvođači mlečnih i tovnih goveda i dodele im se investicije, isključivo za razvoj", rekao je Trajković.
Dodao je da bi određeni iznos subvencija trebalo dodeliti i nekomercijalnim domaćinstvima koja imaju po nekoliko krava, ali ne čine "kičmu" razvoja.
 
Istakao je da sadašnji sistem subvencija ne deluje podsticajno na razvoj govedarstva.
  • Mira

    14.03.2024 16:37
    Konacno
    Konačno da se bolje sagledaju problemi u govedarstvu.Sve čestitke ljudima za udruživanje i zastupanje interesa stocara proizvodjaca mleka i mesa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija