Raspisan javni poziv za subvencije za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi

Ministarstvo poljoprivrede Srbije raspisalo je danas javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje u stočarstvu za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi za ovu godinu.
Raspisan javni poziv za subvencije za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi
Foto: Pixabay
Za to je ukupno izdvojeno 5,25 milijardi dinara.
 
Zainteresovani mogu da se prijave do 11. aprila.

Pravo na podsticaje ostvaruje pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju i koje je u Registru poljoprivrednih gazdinstava izvršilo obnovu registracije za tekuću godinu.

Zahtevi se podnose preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji za grla predata klanici, izvezena ili upućena na teritoriju Kosova od dana isteka roka za podnošenje zahteva po prethodnom javnom pozivu, odnosno od 13. juna 2023. godine.
 
Zahtev se podnosi posebno za svaku vrstu tovnih grla, s tim da se za istu vrstu tovnih grla podnosi jedan zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje.
 
Kako je precizirano u javnom pozivu, podsticaj za tov junadi po grlu iznosi 22.000 dinara, za tov jagnjadi i tov jaradi po 3.000 dinara po grlu, dok je podsticaj za tov svinja 1.500 dinara po grlu.
 
  • iguman

    13.03.2024 12:46
    Ne valja biti visok čovek, jer mu treba daleko više vremena da mu dodje iz dueta u glavu.
    Ajde da tražimo nekog nižeg, pa da svima bude bolje. Sem svinjama, zecovima i kumrijama.
  • Milutin

    11.03.2024 21:35
    Gde se pokazuje članska karta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija