Boing izbrisao važne snimke popravke vrata aviona koji je imao udes u januaru

Kompanija Boing je izbrisala video-snimke na kojima se vidi popravka vrata aviona uoči nesreće na letu "Alaska airlines" ranije ove godine, preneo je ABC.
Boing izbrisao važne snimke popravke vrata aviona koji je imao udes u januaru
Foto: Beta/AP
Predsednica Nacionalnog odbora za bezbednost u saobraćaju SAD (NTSB) Dženifer Homendi zatražila je pristup video-snimku popravke u svrhu istrage kako je došlo do nezgode tokom leta, dodajući da kompanija Boing blokira pristup potencijalno korisnim informacijama.
NTSB još ne zna koji zaposleni u Boingu su radili na čepu na vratima aviona, delu koji je eksplodirao tokom leta u januaru, saopštila je Homendi.
"Do danas još ne znamo ko je radio na otvaranju, ponovnom instaliranju i zatvaranju čepa na vratima aviona koji je imao udes. Boing nas je obavestio da ne mogu da pronađu zapise koji dokumentuju ovaj rad", rekla je ona.
 
Prošle sedmice američko Ministarstvo pravde pokrenulo je krivičnu istragu o tom incidentu.
  • ...

    14.03.2024 09:08
    Ah, ta dva minuta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Šta stoji iza "turbo uzleta" Pro Tenta?

Iako je Pro Tent na kraju 2022. godine imao više od 8.600 radnika, najveći broj njih samo je formalno zaposlen u ovom preduzeću, a suštinski radi u Elektroprivredi Srbije.

Srbija nasuprot svetskog trenda

Nema države koja se ne hvališe najboljim kompanijama, stoga se i prave liste najvećih, bilo prema ukupnom poslovnom prihodu, bilo prema profitabilnosti.

Koja država EU je najzaduženija?

Javni dug zemalja Evrozone je na kraju četvrtog tromesečja 2023. godine pao sa 89,9 odsto u prethodnom kvartalu na 88,6 odsto, objavio je Evrostat.