Rukovodstvo Galenike: Nastavljaju se pregovori sa Štrajkačkim odborom

Kompanija Galenika je saopštila da dogovor sa Štrajkaškim odborom nije postignut i da je dogovoreno da se pregovori nastave.
Rukovodstvo Galenike: Nastavljaju se pregovori sa Štrajkačkim odborom
Foto: Pixabay (ilustracija)
Navode da je menadžment u dijalogu sa Štrajkačkim odborom, "pored povećanja zarada u ovoj godini, o čemu je ranije doneta odluka, ponudio dodatna unapređenja uslova rada za zaposlene, na održivoj poslovnoj osnovi".
U cilju ispunjenja poslovnih planova za 2024. godinu, menadžment Galenike smatra da je razgovor jedina opcija da bi se došlo do poslovno održivog rešenja u situaciji kad 20 odsto zaposlenih štrajkuje.
Članovi sindikata "Nezavisnost" u Galenici, koji štrajkuju sa zahtevom da se plate zaposlenih povećaju, odbili su u petak ponudu uprave da dobiju prvu fiksnu isplatu od 10.000 dinara, najkasnije do kraja maja i drugu, verovatno u decembru, pod uslovom da se ispuni plan proizvodnje.
 
Galenika je u vlasništvu brazilske NC grupe, koja obuhvata i EMS – najveću farmaceutsku kompaniju u Brazilu.
  • 0

    24.03.2024 21:41
    00
    Ovo cu samo ostaviti ovde
    Kompanija Galenika je saopštila da dogovor sa Štrajkaškim odborom nije postignut i da je dogovoreno da se pregovori nastave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.