Penzije u maju će kasniti zbog praznika: Pogledajte kada će biti isplaćene

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) objavio je novi kalendar isplata penzija, po kom se vidi da će penzije za april pristići kasnije, piše Danas.
Penzije u maju će kasniti zbog praznika: Pogledajte kada će biti isplaćene
Foto: Pixabay
Međutim, piše Danas, u maju to neće biti tako, a razlog za ovo pomeranje su najverovatnije praznici.
S obzirom na to da početkom maja imamo šest vezanih neradnih dana, odnosno praznika, u skladu sa tim su i pomereni rokovi za isplatu, piše Danas.
Tako će, objašnjava Danas, isplata u maju početi 7, a sve penzije biće isplaćene do 13. maja.
 
Penzije za zaposlene biće isplaćivane od 10. do 13. maja, zatim za kategoriju samostalnih delatnosti 7. maja, a za poljoprivrednike, kao i vojne penzije 8. maja, piše Danas.
  • Primus

    02.05.2024 13:30
    Sram vas bilo ! Penzije ne smeju da kasne već mogu samo biti par dana ranije isplaćene. Ko god da je doneo ovu odluku, Brnabić i društvo ili 'PIO direktor ' ne smeju više nikada da imaju podršku penzionera niti delegata koje su penzioneri odredili da ih zastupaju i budu njihov glas i usta. Ovo nije prvi put da se tako ponašaju 'siti i besni'.
  • zoka

    30.04.2024 07:02
    Sta me briga sto su spojili praznike i otisli na Maldive..ili bilo gde.Ja samo zelim da kao pravoslavka proslavim Uskrs koliko toliko malo bolje .Penzija mi je oko 30 000 din.kako da ustedim? Hronicni sam bolesnik ali placam punu cenu lekova za srce i holesterol ,dok platim struju,infostan i sve sto sledi ostane mi sica.Ali hocu da obelezim nas praznik kako dolikuje,a i da imam novca.
  • Matrix

    28.04.2024 11:47
    Srećan praznik preduzetnicima
    Zabole njih uvo za penzionisane preduzetnike koji penzije inače dobijaju 1. ili 2. u mesecu. Njima će najviše kasniti isplata, ali oni nisu glasači vladajuće sekte, pa zašto bi zbog njih državni službenici radili u radne dane, kad mogu da ih proglase za neradne i spoje sa praznicima?! Ili, zašto bi isplata bila dan ranije? Važno je da sekta proslavi produžene praznike, penzioneri državnih firmi, njihovi verni glasači, će dobiti penzije na vreme, 10. maja, ostali neka malo gladuju, to je dobro za zdravlje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.