Palić: Nagrada publike "Ubici čistog srca"

Mađarska krimi komedija "Ubica čistog srca" reditelja Atile Tila o bandi ubica u invalidskim kolicima očarala je publiku 23. Festivala evropskog filma Palić, koja je ovom ostvarenju dala najviše glasova na sajtu festivala, saopštili su danas organizatori.
Drugi po redu film po ukusu palićke publike je "Dnevnik mašinovođe" Miloša Radovića, crnohumorna komedija sa Lazarom Ristovskim u glavnoj ulozi, kojoj je inače žiri festivala dodelio Specijalno priznanje.
 
"Toni Erdman", ovogodišnjeg dobitnika Zlatnog tornja za najbolji film, publika festivala je takođe prepoznala dodelivšu mu treće mesto.
 
Najbolji film po glasovima publike je osvojio Statuu Gorki list.
 
Nagrade najboljim ostvarenjima 23. Festivala evropskog filma uručene su prošle večeri na Letnjoj pozornici Palić.
 
"Zlatni toranj" za najbolji film je dobilo ostvarenje "Toni Erdman" Maren Ade, dok je "Palićki toranj" za najbolju režiju osvojio rumunski reditelj Kristijan Munđiju za film "Matura". 
 
Pored "Dnevnika mašinovođe", Specijalno priznanje internacionalnog žirija dobio je poljsko-švedski film "Ljubav je gorka" u režiji Tomaša Vasilevskog, a međunarodni žiri kritike takmičarskog programa "Paralele i sudari" za najbolji film je proglasio "Stazu od ljiljana" Benedeka Fligaufa.
 
Festival evropskog filma Palić održao se od 16. do 22. jula na više lokacija kraj jezera Palić i u Subotici. 
 
Prikazano je više od 100 filmova raspoređenih u 13 programskih celina uz prisustvo velikog broja gostiju iz cele Evrope. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.