Bojana Stojanović Pantović dobitnica nagrade "Đura Jakšić"

Ovogodišnja nagrada "Đura Jakšić" biće dodeljena Bojani Stojanović Pantović za knjigu pesama "U obruču", u izdanju "Povelje" iz Kraljeva.
Tu odluku jednoglasno je doneo žiri u sastavu Miroslav Cera Mihailović, Branislav Živanović i Jovan Zivlak.
 
U uži izbor za nagradu bili su i Maja Solar za knjigu "Bez začina", u izdanju Kulturnog centra Novog Sada, Bojan Jovanović za "Spasonosne nevolje" ("Gradac", Čačak) i Tomislav Mijović za "Plavetnilo" (CEKIT, Zaječar).
 
Bojana Stojanović Pantović rođena je 1960. u Beogradu. Redovna je profesorka na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, na Odseku za komparativnu književnost sa teorijom književnosti. Kao gostujuća profesorka predavala je u Ljubljani, Haleu, Berlinu, Hamburgu i Vroclavu.
 
Nagrada "Đura Jakšić" se dodeljuje 33. put za najbolju pesničku knjigu na srpskom jeziku, objavljenu u toku prethodne godine, u organizaciji Narodne biblioteke "Đura Jakšić" iz Srpske Crnje. 
 
Nagrada će biti uručena u okviru 57. dana Đure Jakšića - Liparskih večeri, koji će se održati ove godine od 1. do 10. juna u Srpskoj Crnji. Dobitniku pripada novčani iznos u dinarskoj protivvrednosti od 1.000 evra, kao i diploma.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.