Milanska Skala u novoj sezoni najavila Verdija i Vudija Alena

Čuvena milanska opera Skala otvara sezonu 2018/2019. novom produkcijom "Atile" Đuzepea Verdija, nastavljajući svoju tradiciju prikazivanja italijanskih opera, uz istovremeno uvođenje novina, uključujući Vudija Alena kao režisera opere "Đani Skiki" Đakoma Pučinija.
Generalni direktor Skale Aleksander Pereira predstavio je program za novu sezonu u kojoj će biti 15 opera, većina od njih italijanskih i više od polovine novih produkcija.
 
"Polovina repertoara treba da bude posvećena italijanskom repertoaru jer je opera rođena ovde", rekao je Pereira.
 
Vudi Alenova režija opere "Đani Skiki" prvi put je postavljena za operu u Los Anđelesu i biće na repertoaru zajedno sa novom produkcijom opere "Prima La Musica Poi Le Parole" Antonia Salijerija.
 
"Zanimljiva mi je njegova verzija Đanija Skikija prenetog u ambijent Male Italije u Njujorku iz 1930-ih godina", rekao je Pereira, i dodao da će Vudi Alen doći u Milano.
 
Upitan o polemici koja se od početka godine vodi oko američkog reditelja, koga je ćerka Dilan ponovo optužila za seksualno napastvovanje kada je imala sedam godina i zbog čega su se neke zvezde udaljile od njega, Pereira je odgovorio da ima i druga strana Holivuda koja nastavlja da radi s njim i da tome ne treba pridavati preveliki značaj.
 
Opera "Atila" biće druga gala premijera posvećena Verdijevim ostvarenjima iz mlađih dana, posle "Jovanke Orleanke" 2015. godine.
 
Otvaranje sezone u milanskoj Skali je uvek jedan od ključnih momenata u italijanskom kulturnom životu i svake godine bude 7. decembra, na dana Svetog Ambrozija, sveca zaštitnika Milana. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.