Sedam knjiga pesama u užem izboru za nagradu "Vasko Popa"

Žiri za dodelu nagrade "Vasko Popa" uvrstio je sedam pesničkih knjiga u uži izbor, a dobitnik će biti saopšten do 26. juna.
Sedam knjiga pesama u užem izboru za nagradu "Vasko Popa"
Foto: Pixabay
U užem izboru su knjige "Pesnički atelje 2" Aleka Vukadinovića, "Spasonosne nevolje" Bojana Jovanovića, "Odron svetlosti" Bratislava R. Milanovića, "Padanje sa dna" Miroslava Cere Mihailovića, "Bez začina" Maje Solar, "U obruču" Bojane Stojanović Pantović i "Neko nalik kiši" Veselina Mišnića.
 
Članovi žirija Radomir Andrić, Duško Novaković, Vladimir Gvozden, Slavomir Gvozdenović i Jovan Zivlak (predsednik) razmatrali su 70 naslova iz pesničke produkcije u 2017. godini, koji su pristigli na konkurs ili su ih oni sami predložili. Žiri je konstatovao da je pesnička produkcija bogata i raznovrsna i da predstavlja "primerno zastupanje savremene poezije i njenih mogućnosti u kontekstu srpske kulture i stvarnosti".
 
Nagrada "Vasko Popa" ustanovljena je 1995. godine u Vršcu i uručuje se svake godine na dan pesnikovog rođenja, 29. juna. Nagrada se sastoji od Povelje s Popinim likom i novčanog iznosa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.