Glumac Met Dilon dolazi na "Kustendorf"

U takmičarskom programu 12. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala "Kustendorf", od 11. do 16. januara u Drvengradu, biće prikazan 21 kratki film studenata iz 16 zemalja.
Glumac Met Dilon dolazi na "Kustendorf"
Foto: Pixabay
Među gostima festivala biće glumci Met Dilon, Slavko Štimac, Serđi Lopez, Adrijano Tardiolo, reditelji David Oelhofen, Adilhan Jeržanov i drugi.
 
Za nagrade Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje takmičiće se filmovi mladih režisera iz Švajcarske, Australije, Srbije, Norveške, Republike Srpske, Poljske, Rusije, Izraela, Francuske, Nemačke, Irana, Meksika, Španije, Makedonije, Turske i sa Filipina.
 
U žiriju će biti ruska glumica Dijana Požarskaja, izdavač i pisac Slobodan Despot i francuski režiser Tankred Ramon, a nagradu "Vilko Filač" za najbolju fotografiju dodeliće francuski direktor fotografije Mišel Amatje.
 
Nagrada za buduće filmove biće uručena glumcima Slavku Štimcu i Serđiju Lopezu, te će u okviru "Retrospektive velikana" biti prikazani filmovi u kojima su oni igrali: "Vuk samotnjak" Obrada Gluščevića, "Sjećaš li se Doli Bel?" Emira Kusturice i "Vestern" Manuela Porijera.
 
Deo istog programa biće i film "Dragstor kauboj" Gasa van Santa o kome će govoriti Met Dilon, kao i ostvarenja "Svlačenje" Miloša Formana i "Dvadeseti vek" Bernarda Bertolučija. Na otvaranju festivala biće prikazan film Emira Kusturice "Pepe, jedan uzvišeni život", dokumentarac posvećen Hozeu Muhiki.
 
U "Savremenim tendencijama" naći će se film "Srećan kao Lazaro" Aliće Rorvaće, dobitnice nagrade za najbolji scenario na festivalu u Kanu, a njega će na radionici predstaviti glumci Adrijano Tardiolo, Serđi Lopez i Luka Čikovani, zatim "Bliski neprijatelji" i "Nežna ravnodušnost sveta", koje će predstaviti reditelji David Oelhofen i Adilhan Jeržanov.
 
Glumac Marčelo Fonte predstaviće film "Dogmen" reditelja Matea Garonea, a film Vima Vendersa "Papa Franja: čovek od reči" producent Andrea Gambeta, dok će braća Damijano i Fabio Dinoćenco govoriti o svom ostvarenju "Dečaci plaču".
 
Na programu će biti i prvi dugometražni film crnogorskog reditelja Ivana Salatića "Ti imaš noć", film rediteljke Aline Skšeševske "Devojke u igri", a u večernjim časovima koncerte će održati Orkestar narodne muzike braće Advahov Valeriju, sastav "Kaskaval & Kristi Traktor" iz Moldavije, italijanski muzičar Vinici Kaposelo, holandsko-srpski ansambl "Jovan Pavlović i Marko Marković bras bend", grupa "Kal" iz Srbije i Bilja Krstić i "Bistrik".
  • /

    28.12.2018 07:44
    /
    ne treba da dolazi. taj je vec puk'o eno onog pirata je kusta bas umalerisao

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.