"Beogradski pobednik" uručen Rejfu Fajnsu

Pred projekciju filma "Bela vrana", poznati glumac i reditelj Rejf Fajns primio je počasno priznanje FEST-a "Beogradski pobednik" za dosadašnje stvaralaštvo.
"Beogradski pobednik" uručen Rejfu Fajnsu
Foto: Printscreen
"Bela vrana" je treći Fajnsov film koji potpisuje kao reditelj. Njegov rediteljski debi bio je film Koriolan, adaptacija Šekspirove istoimene tragedije, u kojoj je tumačio i naslovnu ulogu, a sniman je u Beogradu.
 
Nagradu Fajnsu uručio je gradski sekretar za kulturu Ivan Karl. Fajns zahvalio se publici na srpskom, rekavši da mu priznanje mnogo znači.
 
"Teško mi je da vam opišem koliko mi ovo znači. Bio sam dovoljno srećan da režiram dva filma u vašoj zemlji, u ovom gradu. To su bile priče koje su bliske mom srcu, ali nisu mogle da se dese bez podrške filmske zajednice ove zemlje. Ovo je ogromna čast, Srbija i Beograd i ovdašnji filmski stvaraoci su učinili ovaj film mogućim. Hvala vam i nadam se da ćete uživati u filmu", rekao je Fajns. 
 
Pred projekciju filma crvenim tepihom je prošetala autorska ekipa koju su činili glumac Oleg Ivenko, producentkinja Gabriel Tana, kao i srpski glumci Igor Filipović, Jovo Maksić, Nebojša Dugalić i Konstantin Kostjukov.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.