Završeno snimanje filma "Živ čovek"

U Beogradu je završeno snimanje novog domaćeg filma "Živ čovek" reditelja Olega Novkovića i scenaristkinje Milene Marković.
"Živ čovek" je melanholična komedija o čoveku koji pokušava da vrati slobodu i govori o tome kada je čovek živ i šta je to sloboda.
 
Glavni glumac Nikola Đuričko kaže da sa nestrpljenjem očekuje da vidi ceo film kada bude završen.
 
"Moj je utisak da smo napravili jedan veoma zanimljiv, pametan, emotivan i pravi rokenrol film. Milena Marković je napisala odličan scenario i moram krajnje sebično da dodam vrhunsku ulogu Đele, koju ja igram. Đela nosi ceo film i za mene je to bilo pravo zadovoljstvo", izjavio je Đuričko.
 
Pohvalio je svoju partnerku Nadu Šargin, koja tumači lik njegove supruge, i koja je, smatra, još jednom potvrdila da je u vrhuncu svoje forme.
 
"Bojan Žirović igra mog drugara i mislim da se naš privatni odnos samo preslikao na film. Želeo bih da pomenem i mlade glumce koje ćete imati prilike da vidite, a to su: Jana Bjelica, Filip Hajduković i Iva Milanović", rekao je Đuričko.
 
Đuričko je već radio sa Novkovićem i skreće pažnju na njegov profesionalizam, posvećenost, strast i temeljne pripreme, što ni ovog puta, kaže, nije izostalo. U filmu igraju i Tanja Bošković, Branko Cvejić, Miodrag Krstović, Marta Bjelica, Sonja Kolačarić, Ivana Vuković, Stefan Trifunović i drugi.
 
U autorskoj ekipi su direktor fotografije Miladin Čolaković, kostimografi Marija Nikolić i Olga Govgan, masker Dušica Vuksanović, scenograf Irena Marjanov, snimatelj tona Georgi Filipov, kompozitor Vojislav Aralica, montažer Lazar Predojev, a za fotografije zaslužan je Jovan Ilić.
 
Producenti filma su Uroš Lazić i Ljiljana Đuričko u ime producentske kuće SALT iz Srbije, dok su koproducenti "Ostlicht filmproduktion gmbh" iz Nemačke i "The Chouchkov Brothers" iz Bugarske. Film "Živ čovek" distribuiraće "Taramount film".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.