Peti Festival romske kulture i aktivizma u Domu omladine

U petak, 13. decembra u Domu omladine održava se Festival romske kulture i aktivizma pod nazivom FRKA.

Ovo je peta godina kako Romski kulturni centar i partnerske organizacije organizuju festival, sa ciljem da svojim aktivnostima stavi u žižu ljudska i manjinska prava.

U Srbiji, manifestacije iz oblasti kulture i kulturno-umetničke aktivnosti Roma su ograničene na lokalni nivo, a njihov domet se uglavnom završava publikom iz romske zajednice. Kulturni događaji Roma retko su zastupljeni na javnim medijskim servisima i obično nemaju adekvatno mesto u vodećim institucijama kulture. Festival FRKA je jedan od načina da se pronađe novi model kako bi se naglasile pozitivne vrednosti Roma kao što su: vrhunska umetnost (naročito iz oblasti muzike), slobodan duh, tolerancija i dr.

Na festivalu će nastupiti glumci Gorica Popović i Slobodan Ninković, pevačica Slađana Milošević, grupa Kal, Ivan Kurtić, Dušan Kurtić i orkestar Ivana Makevića.

Festival počinje u 20h i traje do 23h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.