Klimtovo platno pronađeno u zidu galerije iz koje je nestalo pre 23 godine

Platno austrijskog slikara Gustava Klimta najverovatnije je pronađeno u istoj italijanskoj galeriji u kojoj je nestalo pre gotovo 23 godine.
Platno "Portret dame" otkriveno je u utorak u udubljenju jednog od spoljnih zidova dvorišta moderne galerije "Ricci Oddi" u gradu Pjaćenca na severu zemlje. Udubljenje je bilo zaštićeno metalnim vratima i skrivena debelim slojem bršljana.
 
Otkrili su ga vrtlari koji su orezivali bilje u dvorištu i potom su pozvali osoblje galerije.
 
"Vraćao sam se s pauze za ručak kad su me pozvali: Dođite, ovde je umetničko delo", rekao je zaposleni u galeriji Dario Galinari. "Mislio sam da se radi o šali", dodao je.
 
Slika je bila umotana u crnu plastičnu vreću ali Galinari je odmah prepoznao nestalog Klimta. Primio je sliku i odneo je direktoru osiguranja galerije koji je pozvao policiju.
 
Galinari je kazao da je delo u odličnom stanju i da mu ništa ne nedostaje. On veruje da će se potvrditi da se radi o originalu.
 
Još je nejasno šta se pre 23 godine dogodilo sa slikom, jednom iz serije ženskih portreta koje je Klimt naslikao pred kraj života od 1916. do 1918. Slika je nestala u februaru 1997. godine, a iza nje je ostao samo okvir. Tadašnja policijska istraga nije dovela ni do kakvih tragova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.