Mlada glumica Jovana Stojiljković dobitnica nagrade "Ružica Sokić"

Glumica Jovana Stojiljković dobila je nagradu za mladu glumicu "Ružica Sokić".

"Ova nagrada je radost, čast, podsećanje na Ružicu Sokić koja je svojom umetnošću pokazivala da je suština našeg posla i u tome da probudimo, negujemo empatiju u ljudima". rekla je Jovana Stojiljković primajući danas nagradu za mladu glumicu "Ružica Sokić" u "Ateljeu 212".

Istakla je i da nagrada uz veliku radost biva i obavezujuća, u profesionalnom, umetničkom ljudskom smislu jer "Ružica je kroz svoj lik i delo zračila i značila marljivost, talenat, etiku, empatiju".

Godišnju nagradu "Ružica Sokić", koju dodeljuje Fondacija Ružice Sokić za najbolje glumačko ostvarenje u 2019. godini, a na dan rođenja čuvene glumice (14. decembar) uručio je Radoslav Zelenović , filmski znalac i član Upravnog odbora Fondacije Ružica Sokić.

Zelenović je podsetio na bogatu karijeru Ružice Sokić, njene nagrade, uloge u pozorištu, na televiziji i filmu.

"Uvek se radovala uspesima mladih kolega, bila ponosna na njih. Uveren sam da bi tako bilo i ovoga puta. A uručujemo nagradu Jovani Stojiljković sa željom da brojem odigranih uloga na filmu u pozorištu i televiziji pretekne rad glumice po čijem imenu fondacija nosi ime", kazao je Zelenović.

O Jovani Stojiljković su govorili njen profesor Dragan Petrović Pele i koleginica Nataša Ninković.

Prikazan je kratki film o hvale vrednom radu Fondacije “Ružica Sokić”, a nagrada se sastoji od povelje, novčanog iznosa (uručuje Miroslav Lukić, osnivač Fondacije, suprug Ružice Sokić), i poklona pokrovitelja. Prethodne laureatkinje su Nada Šargin, Jovana Gavrilović i Milica Gojković.

Jovana Stojiljković je srpska pozorišna i filmska glumica. Rođena je 19. marta 1992. godine u Beogradu gde živi i radi. Svoju prvu filmsku ulogu odigrala kada je imala 13 godina. Glumila je u filmovima "Panama", "Prvaci sveta", "Grad" i drugima, ali joj je najveću popularnost donela uloga forenzičarke Bojane Antić u seriji "Senke nad Balkanom".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.