Svakog dana po jedan novi film na Jutjub kanalu Filmskog centra Srbije

Filmski centar Srbije, na svom novopokrenutom Jutjub kanalu posvećenom domaćoj kinematografiji, tokom prethodnih dana objavio je sedam filmova za besplatno gledanje, a planira da tako nastavi i narednih dana.
Svakog dana po jedan novi film na Jutjub kanalu Filmskog centra Srbije
Foto: 021.rs
"Pre 12 dana pokrenuli smo Jutjub kanal sa idejom da predstavimo različite formate, poput kratkometražnog, dokumentarnog i animiranog filma. U ovom trenutku pred gledaocima je više od 20 ostvarenja, a za ovako kratko vreme kanal je počelo da prati više od 6.500 ljudi. Ideja je da uskoro počnemo i sa postavljanjem po jednog kratkog filma nedeljno naših proslavljenih autora", izjavio je direktor Filmskog centra Srbije Gordan Matić.
 
Kako je navedeno, gledaoci za sada mogu da pogledaju dokumentarnu priču o Lavu Geršmanu "Lav s onoga svijeta" Marka Cvejića, o psu Lajki "Kosmonaut lutalica" i animaciju "Kako je nastao Ljiljan" Marije Milanović Lazarevski.
 
Na programu je i kratki igrani film "Izlaz u slučaju opasnosti" Vladimira Tagića, animirani "Smrt majke Jugovića" Mihaila Dragaša, muzički "Viljuška puna ljubavi" Milice Jovčić i Aleksandre Milenković i kratki film "Gagarin i Ja" Mihajla Jeftića.
 
Filmove možete pogledati OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.