Preporuka institucijama kulture da od sutra otvore vrata posetiocima

Ministarstvo kulture i informisanja uputilo je danas preporuku svim bibliotekama, arhivima, muzejima i galerijama u Srbiji da od srede, 22. aprila nastave rad, uz striktno poštovanje svih preventivnih mera.
Preporuka institucijama kulture da od sutra otvore vrata posetiocima
Foto: 021.rs
Shodno ovoj preporuci ministarstva, ustanove su dužne da zaposlenima obezbede primenu svih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih, a posebno onih koji se odnose na sprečavanje širenja COVID-19 - držanje socijalne distance, dezinfekcija i upotreba zaštitnih sredstava tj. maski i rukavica, kao i mera koje se odnose na maksimalan broj lica koja mogu da borave u zatvorenom prostoru, polazeći od delatnosti ustanove i funkcionalnog uređenja prostora, posebno sa aspekta organizacije rada u uslovima epidemije. 
 
Takođe, ustanove su dužne da donesu poseban plan primene mera, koji je sastavni deo akta o proceni rizika, koji se donosi saglasno zakonu i propisima iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, navode u ministarstvu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.