Odložena bijenala arhitekture i umetnosti u Veneciji

Bijenale u Veneciji zvanično je odložilo 17. Međunarodnu izložbu arhitekture za 2021. godinu, a najavilo je i novi datum 59. Bijenala umetnosti, koje će biti održano tek 2022. godine.
Odložena bijenala arhitekture i umetnosti u Veneciji
Foto: Pixabay
Organizatori su saopštili da se Bijenale arhitekture pod sloganom "Kako ćemo živeti zajedno?", čiji je umetnički direktor Hašim Sarkis, odlaže za 2021. godinu i da će biti održano od 22. maja do 21. novembra.
 
To znači da bi 17. Bijenale arhitekture trebalo da bude u punom obimu, a ne kraće za tri meseca - kako je najavljeno u martu, nakon izbijanja pandemije.
 
Bijenale umetnosti, čija je umetnička direktorka Čečilija Alemani, kako je najavljeno, biće održano od 23. aprila do 27. novembra 2022. godine.
 
Odluka o odlaganju otvaranja 17. Bijenala arhitekture do maja 2021. godine, prema rečima organizatora, izraz je priznanja da realizacija te izložbe nije moguća u tako kratkom vremenu koje je preostalo, s obzirom na njenu kompleksnost i međunarodni karakter, kao i dalje postojanje niza objektivnih prepreka prouzrokovanih pandemijom.
 
U Veneciji su za sada ostali po planu održavanje 77. Filmskog festivala pod vođstvom Alberta Barbere, od 2. do 12. septembra, 48. Međunarodni pozorišni festival od 14. do 24. septembra i 64. Međunarodni festival savremene muzike, od 25. septembra do 4. oktobra.
 
Međunarodni festival savremene umetničke igre, 14. po redu, čija je umetnička direktorka Mari Šuinar, biće održan od 13. do 25. oktobra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.