Na "Berlinalu" ubuduće rodno neutralne glumačke nagrade, jedno priznanje se ukida zbog nacista

Na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu - Berlinalu od sledeće godine dodeljivaće se rodno neutralne glumačke nagrade, saopštili su organizatori.
Na festivalu su se do sada dodeljivali Zlatni medved za najbolje filmsko ostvarenje i Srebrni medvedi za pojedinačna rediteljska i glumačka ostvarenja, između ostalog i za najboljeg glumca i glumicu.
 
Organizatori su rekli da će te nagrade biti zamenjene Srebrnim medvedom za najbolju glavnu ulogu i Srebrnim medvedom za najbolju sporednu ulogu.
 
Izvršna direktorka festivala Marijet Risenbek i umetnički direktor Karlo Katrijan naveli su u saopštenju da "rodno neodvajanje nagrada predstavlja znak za veću rodnu senzitivnost u filmskoj industriji".
 
Nagrada Alfreda Bauera, koja nosi ime osnivača festivala, biće trajno povučena, zbog otkrića o Bauerovoj saradnji sa nacistima.
 
Festival će se održati od 11. do 21. februara 2021. godine.
 
Ovogodišnji festival bio je jedan od poslednjih većih događaja koji je održan pre pandemije virusa korona.
  • Јое

    25.08.2020 11:08
    Ментални болесници
    Ови левичари су потпуно помахнитали.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.