Međunarodni festival sportskog filma od 26. do 29. avgusta na Zlatiboru

Međunarodni festival sportskog filma biće održan na Zlatiboru od 26. do 29. avgusta, jubilarni deseti put.
Organizatori su danas saopštili da će nagradu za životno delo, koja će od ove godine sadžrati i ime "Gondola Zlatibor" dobiti Ivan Golac, Ivan Gudelj, Vesna Čitaković Đurišić, Radmilo Mišović, Razija Mujanović, Željko Obradović, Dragan Pantelić, Zoran Pančić, Milorad Stanulov, Dino Rađa i Lazar Ristovski.
 
Nagradu "Heroj sporta i života", koja se dodeljuje od 2018. godine, ove godine će pripasti osvajaču zlatne medalje na paraolimpijskim igrama, bacaču čunjeva Željku Dimitrijeviću.
 
Predsednik organizacionog odbora Arsen Đurić rekao je da mu je veliko zadovoljstvo što se festival održava jubilarni deseti put, i da će ovogodišnji po svemu biti najkvalitetniji.
 
"Veliko mi je zadovoljstvo što se festival održava po jubilarni deseti put, čak i prošle godine usled pandemije uspeli smo da održimo skraćeni festival. Ovogodišnji festival će i po broju filomova biti najkvalitetniji",rekao je on.
 
Direktor Turističke organzacije Zlatibora Vladimir Živanović ocenio je da je "najbolje ostavljeno za kraj", govoreći da se festivalom završava uspešna letnja sezona na Zlatiboru. Živanović je takođe rekao da je Zlatibor ove godine ugostio više od 30 sportskih ekipa, a da je za narednu godinu u planu gradnja 14 fudbalskih terena.
 
Umetnički direktor festivala Jovan Marković ocenio je da je festival svojim postojanjem pokazao da je "potreban i uspešan".
 
"To je neko solidno vreme, a ne samo da je uspešniji, već je i sve značajniji", dodao je on.
 
Marković je rekao i da je cilj filmskog festivala što veća promocija drugih sportova, kao i da je primetno da se u zemlji od osnivanja festivala sve više snimaju sportski filmovi.
 
Festival sportskog filma na Zlatiboru član je Međunardonoe asocijacije sportskog filma. Ove godine gradovi partneri biće Novi Pazar i Knjaževac, a filmske projekcije počeće u četvrtak premijerom dokumentarnog filma "Igra mog života", o Bori Stankoviću.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.