Dejv Gan iz Depeche Mode objavljuje novi album: Peva pesme Nila Janga, Boba Dilana, Pi Džej Harvi

Čuveni pevač i jedan od osnivača elektro rok grupe Depeche Mode Dejv Gan zajedno sa saradnikom objaviće 12. novembra novi studijski album "Impostors".
Za ovaj album odabrao je 12 hitova, među kojima su pesme Nila Janga, Boba Dilana, Pi Džej Harvi, benda Cat Power, Marka Lanegana, pa čak i Čarlija Čaplina, kojima je "udahnuo" novi život, piše Euronews.
 
Sve pesme imaju duboko značenje za pevača Dejva, koji ovde nastupa bez Depeche Mode, jer su, kako kaže, te numere refleksija njegovog života.
 
"Kada slušam pesme i te glasove - način na koji ih izvode i kako interpretiraju te reči, osećam kao da sam došao kući", otkriva Dejv i kaže da one imaju sposobnost da ga uteše mnogo više nego bilo šta drugo.
 
"Ne postoji nijedan autor sa ovog albuma čija me pesma nije lično dotakla. Znam da smo napravili nešto specijalno, nadam se da će i publika to osetiti, da će ih odvesti na neku vrstu putovanja - posebno one koji vole muziku i slušaju je godinama", dodaje Gan.
 
Prvi singl sa albuma "Imposter" je "Metal Heart", koji je izašao u prošli petak, 8. oktobra.
 
 
Autorka pesme, originalno objavljene 1998. godine je Čen Maršal iz benda Cat Power.
 
Pored "Metal Heart", na albumu se nalazi još 11 pesama "The Dark End of the Street", "Strange Religion", "Lilac Wine", "I Held My Baby Last Night", "A Man Needs a Maid", "Shut Me Down", "Where My Love Lies Asleep", "Smile", "The Desperate Kingdom of Love", "Not Dark Yet" i "Always On My Mind".
 
Gan i Soulsavers do sada su objavili dva hvaljena studijska albuma - "The Light the Dead See" (2012) i "Angels And Ghosts" (2015).
 
Za razliku od tih albuma, kada su svoje deonice snimali odvojeno, na dve različite strane Amerike, budući album "Imposter" snimili su zajedno, tokom novembra 2019. godine, sa desetočlanim live bendom u poznatom studiju Shangri-La u Kaliforniji.
 
"To je bio prvi put da smo se zajedno našli svi u istom prostoru. Imali smo sreće i sa tajmingom. Svakodnevni dolazak u studijo, prvo kafa, pa rad na pesmama, bila je čista magija", otkrio je Dejv Gan.
 
"Imposter" su zajedno producirali Rič Mačin i Gan, i album će biti objavljen u digitalnom i fizičkim formatima.
 
Na raznim listama muzičar Dejv Gan se našao među 100 najboljih pevača i u vrhu 100 najboljih frontmena ikada.
  • Zorica

    13.10.2021 21:42
    Mr Voice
    Jedan jedini, najbolji Dave Gahan. Može da otpeva ABC song, ja bih se jednako oduševila.❤

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.