Jasna Đuričić najbolja evropska glumica, "Quo vadis, Aida?" proglašen za najbolji evropski film

Profesorka glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu Jasna Đuričić, koja u filmu "Quo vadis, Aida" igra glavnu ulogu Aide, proglašena je najboljom glumicom na dodeli 34. Evropske filmske nagrade.
Jasna Đuričić najbolja evropska glumica, "Quo vadis, Aida?" proglašen za najbolji evropski film
Foto: 021.rs

"Sada imam dokaz da sam evropska glumica. Hvala Akademiji. Prvo želim da se zahvalim ekipi 'Quo vadis, Aida?'. Vi ste najbolja ekipa, uvek ćete mi ostati u srcu", rekla je Đuričić, prenosi N1.

Zahvalila se porodici, prijateljima i Jasmili Žbanić, rediteljki filma.

"Dali ste mi nešto, dali ste mi priliku i prostor da konačno kažem sve što mislim, osećam o ratovima u bivšoj Jugoslaviji. Jasmila, hvala ti što si zakoračila tamo gde se niko drugi nije usudio otići. Ovo je nagrada posvećena svim žrtvama i majkama", istakla je ona.
 
Jasna Đuričić je rođena u Rumi 16. aprila 1966. godine. Završila je Akademiju umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Branka Pleše. 
 
Bila je stalni član Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu od 1990. godine, gde je bila prvakinja drame. Sada je samostalni umetnik.
 
Ostvarila je brojne pozorišne, filmske i TV uloge. Profesorka je glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.
 
Dobitnica je velikog broja nagrada.
 
Jasmila Žbanić, rediteljka filma "Quo vadis, Aida?" večeras je proglašena najboljom evropskom rediteljkom 2021. godine. Takođe, Evropsku filmsku nagradu za najbolji film u 2021. dobilo je ovo ostvarenje.

Intervju koji je Đuričić dala za 021.rs možete da pročitate OVDE.

  • 002211

    16.12.2021 13:03
    Ovi minusaši nemaju srce, ideje za lepo, opravdani uspeh, žive u grotlu pepeljastosive vampirske prošlosti, nemaju osećaj za čarolije, a tako malo treba za radost i oduševljenje, i još mnogo toga. Jer, od toga svega sadrži normalan život. A ovi "pucaju" za pare, pare, pare, pare. M'rš u peršun! Kad će se prokleta Srbija, koja je ime menjala šest puta u jednom veku, normalizovati?!?
  • sarajlija

    13.12.2021 17:43
    Vladan
    to što si lično ti primio,ja izbacim iz sebe na sabajle..
    nemaš ti dečko ni za sebe pa te muči zavist
  • Gledateljka

    13.12.2021 16:12
    WTF
    Nedostaje mi vreme kad su nagrade dobijali: Moskva suzama ne veruje, Eni Hol, Petparačke priče, Kramer protiv Kramera, Titanik... a ne ovi politički pamfleti kojih se ya tri godine niko neće sećati!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.