Pronađena dva crteža Salvadora Dalija ukradena prošle godine

Španska policija pronašla je dva crteža, dela nadrealističkog slikara Salvadora Dalija, koja su ukradena prošle godine u Barseloni.

Policija je saopštila da je privela trojicu braće starosti 50, 53 i 55 godina i zaplenila dva crteža Dalija iz 1922. godine, ilustracije za knjigu "Milosti Emporde" (Las Gracies de Emporda) koje su urađene na zahtev autora Perea Korominesa.

Oni su, takođe, zaplenili druga umetnička dela, uključujući grafičke radove, drugog španskog umetnika Žuana Miroa, luksuzne satove, kao i vredne novčiće i papirne novčanice.

Autentičnost ova dva umetnička dela, dva tamna ruralna pejzaža nacrtana na smeđem papiru, potvrdila je Fondacija Gala-Salvador Dali, koja ima prava na radove ovog autora.
 
Katalonska policija saopštila je da su mete ova tri brata bile posebno kuće u regionu Barselone u kojima su bila umetnička dela i kolekcije novčića i drugih starina.
 
Policija je privela još dve osobe zbog primanja ukradene robe.
 
Osim radova Dalija, Miroa i Pako Sole, policija je zaplenila i 55 luksuznih satova, srebrne i zlatne olovke, nakit i novčiće i papirne novčanice iz različitih perioda i država.
 
Veruje se da su predmeti ukradeni u više različitih provala poslednjih meseci.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.