Žena slučajno razbila umetničku skulpturu, ljudi mislili da je performans

Kolekcionarka koja je posetila sajam moderne umetnosti slučajno je srušila malu staklenu skulpturu poznatog umetnika Džefa Kunsa koja se razbila.
Blistava plava skulptura, jedna iz Kunsove slavne serije "Pas od balona", bila je procenjena na 42.000 dolara, a nezgoda se dogodila na sajmu "Art Eynwood" u Majamiju. Skulptura je stajala na akrilnom postolju s prezimenom slavnog umetnika.
"Video sam tu ženu kako kucka po skulpturi i tada je pala i razbila se u hiljade komadića", rekao je umetnik Stiven Gamson za Foks njuz. Novinarima je rekao da misli da je žena htela da se uveri da je u pitanju pravi balon.
Neki kolekcionari i gosti sajma su u prvi tren pomislili da se radi o umetničkom performansu. Jedan posetilac je uspeo da snimi taj trenutak, a na snimku se čuje glas kako govori: "Ne mogu da verujem da je to neko srušio."
 
Benedikt Kaluč, koji sponzoriše Kunsove umetnine, rekao je za Majami Herald da žena nije namerno srušila skulpturu i da će štetu pokriti osiguranje. 
 
Kuns je američki slikar i skulptor koji nadahnuće pronalazi u svakodnevnim predmetima, uključujući i životinje od balona. Njegov rad izaziva oprečna mišljenja i predstavlja izazov za definiciju lepe umetnosti.
 
Njegove skulpture pasa od balona su različite veličine, od 30 centimetara do tri metra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.