Luvr dodaje novi ulaz kako bi rasteretio prepunu piramidu

Pristup Luvru do sada je bio moguć kroz kultnu piramidu, ali čini se da je to rešenje dostiglo svoje granice i pariski muzej planira da doda još jedan ulaz na istočnom pročelju zgrade.
Luvr dodaje novi ulaz kako bi rasteretio prepunu piramidu
Foto: Pixabay
Poznato i kao kolonada Luvra, pročelje od 183 metra izgrađeno je između 1667. i 1674. i danas se smatra jednim od vrhunaca francuskog arhitektonskog klasicizma. 
Francuski lekar i arhitekta amater Klod Pero zaslužan je za konačni dizajn fasade.
Iako je već postojao ulaz u istočnom krilu muzeja u 17. veku, postavljanje novog sada će zahtevati znatna sredstva, stoji u saopštenju muzeja.

Teme

Luvr

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.