VIDEO: Uloge po kojima ćemo pamtiti Žarka Lauševića

Žarko Laušević, jedan od najpoznatijih glumaca bivše Jugoslavije, preminuo je u Beogradu u 63. godini posle kraće i teške bolesti.

Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je glumio u velikom broju predstava.

Glumio je u više desetina filmova i serija.

Na filmu je debitovao davne 1982. godine ulogom u ostvarenju "Progon", a iste godine glumio je i u filovima "13.jul" i "Savamala".
 
Samo dve godine nakon toga dobio je jednu od glavnih uloga u seriji "Sivi dom", i to je jedan od njegovih i dan danas najprepoznatljivijih likova.

Sivi dom - Šilja

Nož - Alija/Ilija
 
 
Boj na Kosovu - Miloš Obilić
 
Braća po materi - Braco Gavran
 
 
Šmeker - Pavel
 
  • Anonymous

    16.11.2023 08:02
    Braco Gavran... jedan tuzan, tuzan, film koji govori o teskom zivotu "obicnih" neobrazovanih ljudi na Dinari kojih kontam da je bilo 99,9% (moj deda je bio jedan on njih). Zarka cu zbog tog filma uvek pamtiti kao kerovodju , sve druge uloge "sarmera" su za njegov talenat bile smesne.
    Irfane, izvini, stvarno si bio odvratan, ali Bracu smo na kraju zavoleli! I naravno Mira Furlan i Sonja Savic , koje se nisu bojale ni jednog filmoskog a ni zivotnog izazova - kako se na kraju ispostavilo. Hvala ovim umetnicima sto su mi obelezili detinjstvo.
  • Jagode u grlu

    15.11.2023 19:55
    "Bolje od bekstva"
    - zbog nenadanog statiranja za scenu filma, kao deo publike na redovnom koncertu na SPENSu ☺
    - zbog pomalo jezivog gledanja filma u bioskopu sa samo četiri gledaoca 1993. ☹
  • Anonimous

    15.11.2023 19:53
    Filmovi koje pamtimo jos
    Progon, Direktan prenos, Svecana obaveza, Sivi dom, Oficir s ruzom, Put na jug, Dogodilo se na danasnji dan, Braca po materi, Zaboravljeni, Kazi zasto me ostavi, Bolje od bekstva, Rodjen kao ratnik, Noz, Senke nad Balkanom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.