Dani slovenačkog filma od 10. maja u Jugoslovenskoj kinoteci

Dani slovenačkog filma, polovinom maja, biće orgnizovani u Beogradu, objavila je Jugoslovenska kinoteka.
Dani slovenačkog filma od 10. maja u Jugoslovenskoj kinoteci
Foto: Pixabay
Na otvaranju 10. maja biće prikazani kratki dokumentarci o ilustratoru i autoru crtanih filmova Milku Bambiču (1905 - 1991) i glumici Iti Rini (1907- 1979).
Jugoslovenska kinoteka je na svom sajtu najavila da će biti prikazan i dugometražni dokumentarni film "Uhvaćeni na izvoru" (2023) Maje Vajs.
Biće prikazano i više kratkih i dugih igranih i dokumentarnih filmova novije produkcije, uz film iz jugoslovenskog perioda "Ples na kiši" (1961) Boštjana Hladnika (1929 - 2006).
 
U okviru manifestacije, 14. maja biće prikazani studentski filmovi u izboru Akademije za pozorište, radio, film i televiziju u Ljubljani, kao i kratki igrani i dokumentarni filmovi u selekciji beogradskog autora i producenta Vladimira Šojata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.