Na koji način nam video igre pomažu

Sudeći po istraživanju stručnjaka sa Univerziteta u Ročesteru, vreme provedeno ispred računara sa video igrama nije izgubljeno, niti ovaj vid aktivnosti na igrača deluju destruktivno.
S obzirom na to da zahtevaju punu aktivnost igrača i donošenje odluka o postupcima velikom brzinom, dešava se nešto potpuno suprotno. Video igre, tvrde istraživači iz Ročestera, pozitivno utiču na mentalne sposobnosti čak i u ozbiljnim životnim okolnostima.
 
U istraživanju koje su obavili sa više eksperimenata, učestvovale su dve grupe ispitanika, od kojih je jedna uključena u rad sa videoigrama, dok je druga bila samo posmatrač. U jednom eksperimentu obe grupe su posmatrale skup tačaka na ekranu i odgovarale, u kojem pravcu se kreće koja tačka. U drugom ogledu određivali su iz kog smera dopire zvuk. Pokazalo se da su igrači videoigara donosili odluke brže i tačnije.
 
Na osnovu dobijenih rezultata, stručnjaci su zaključili da su videoigrači bolji, jer se radi o situacijama koje se jednom javljaju, a nikada ne ponavljaju, zbog čega, u hodu, baš kao i u životu, treba donositi precizne i brze odluke.
 
Autor: Novosti

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).