Većina mladih veruje da će ih zameniti roboti

Četrdeset odsto mladih ljudi veruje da će mašine moći da obavljaju njihove poslove za deset godina, pokazalo se u međunarodnom istraživanju čiji su rezultati objavljeni u ponedeljak.

Studija je sprovedena među mladima u Australiji, Brazilu, Britaniji, Kini, Francuskoj, Nemačkoj, Indiji, Južnoj Africi i Sjedinjenim Državama.

Pola ispitanika iz zapadnih zemalja smatra da obrazovanjem nisu pripremljeni za posao koji rade. Gotovo 80 odsto njih misli da moraju da uče nove veštine, za koje ih nisu pripremili u školi, kako bi mogli ići u korak s brzim napretkom tehnologije. U suprotnom, postoji pretnja da će ih zameniti roboti.

Istraživanje je sprovela londonska kompanija ICM Unlimited. U svakoj navedenoj zemlji ispitali su 1.000 mladih.

Rezultati su objavljeni uoči početka Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, koji će biti fokusiran na "četvrtu industrijsku revoluciju", odnosno na široke društvene i ekonomske promene uzrokovane digitalnim tehnologijama.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija