Nekoliko korisnih trikova za Android telefone

Donosimo vam 11 trikova za Android telefona koji će vam olakšati njegovo svakodnevno korišćenje.

Koristite telefon uz pomoć miša

Da, možda zvuči suludo, ali je moguće. Možete da koristite bežični i miš s kablom.

Povežite i tastaturu na telefon

Vaš Android smarfon ili tablet možete da koristite i uz pomoć tastature kako biste sebi olakšali pisanje dugih poruka.

Zumirajte bilo šta

Idite na Settings, Accessibility, Magnification Gestures i aktivirajte ovu opciju. Sada možete da s tri tapkanja ekrana uveličavate, a štipkanjem displeja da podešavate koliki će zum biti.

Ograničite broj osoba čiji će vam pozivi i poruke stizati

Android 5.0 predstavio je Priority mode. U pitanju je nova funkcija koja omogućava da vas uznemiravaju samo osobe koje vi odredite.

Podelite svoj wifi s prijateljima bez deljenja šifre

 http://blog.qr4.nl/QR-Code-WiFi.aspx

Iskoristite navedeni sajt kako bi vam generisao QR kod za vašu bežičnu mrežu. Doduše, sajt će od vas tražiti da mu date ime mreže, šifru i tip mreže. Nakon toga možete da odštampate QR kod i okačite na zid, a njegovim skeniranjem vaši prijatelji će moći da automatski prebace podešavanja na svoj telefon.

Ubrzajte telefon

Aktivirajte meni Developer options tako što ćete otići na Settings, About Phone, Build Number i devet puta pritisnuti sekciju Build Number. Nakon toga dobićete obaveštenje da ste aktivirali skriveni meni. Posle toga, idite na Settings, Developer Options, Process Stats. U ovom menju ćete videti koje aplikcije koriste najviše memorije. Ako jednim prstom pređete preko ekrana aktiviraćete notifikacije, a sa dva dobijate brza podešavanja. Doduše, ovo radi samo na fabričkoj verziji Androida koju ste dobili s telefonom i nije primenjivo na uređaje koji koriste modifikovane operativne sisteme kao što je Cyanogenmod.

Blokirajte osobe koje vas nerviraju

U kontaktima pronađite osobu koja vas nervira i kliknite na opciju Edit i odaberite da svi pozivi budu preusmereni na govornu poštu.

Mobilne notifikacije na vašem kompjuteru

Pushbullet je besplatna aplikcija koja vam dozvoljava da vidite poruke i notifikacije o pozivima na vašem kompjuteru.

Naterajte Google da vam kaže koju pesmu trenutno slušate

Otvorite Google pretragu, dodirnite ikonu mikrofona i pitajte na engleskom "What is this song". Telefon će početi da analizira pesmu i pokazaće vam ime izvođača, naziv pesme kao i podatke o albumu s kojeg je.

 Za bezbednost telefona

Settings, Security, Choose a PIN or password, Encrypt phone, Encrypt SD Card - ovo može da potraje, pa gledajte da vam je baterija napunjena do vrha. Enkriptovanje podataka zaštitiće vaš identitet, šifre i lične podatke. Međutim, ovaj potez će takođe uticati i na trajanje baterije i moraćete da ukucavate PIN broj ili šifru svaki put kada uključite telefon kako biste ga dekriptovali.

Evo kako možete da ubrzate Android

Ukoliko vaš mobilni telefon s Android platformom radi sve sporije, pogledajte na koji način ga možete ubrzati. Ograničite podatke koji su u pozadini (Settings > Data Usage). Ukoliko nekoliko dana niste resetovali telefon, učinite to. Ubrzajte pretraživač koji koristite. Ukoliko je to Google Chrome, u polju za pretragu ukucajte //flags/#max-tiles-for-interest-area. Maksimalna dozvoljena memorija za Chrome je 512 MB. Obrišite sve što ne upotrebljavate - muziku, fotografije, aplikacije... Jednostavno - pogledajte ima li novih ažuriranja. Proverite da li se pojavio neki novi i brži Andorid sistem. Očistite keš memoriju (Settings > Storage > Cached data > Delete). Isključite animacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija