VIDEO: Najtužnija priča o našem svemiru

Naučni Jutjub kanal "Kurzgesagt" ove nedelje je objavio sedmominutni video u kojem je ispričana, možda, najtužnija priča o našem svemiru.
Naša civilizacija se nalazi u Mlečnom putu koji je deo Lokalne grupe galaksija. Lokalna grupa je deo Laniake, koja je opet tek jedna od više miliona superjate koje čine regio svemira i koji možemo da posmatramo.
 
Čak i da preživimo sve katastrofa i da jednog dana izgradimo civilizaciju koja će dominirati galaksijom, nažalost nikada nećemo moći da napustimo Lokalnu grupu, zbog jednostavnih zakona fizike. Za to je kriv prazan prostor koji je zapravo sve osim "prazan".
 
Uticaj gravitacije je lokalizovan upravo oko lokalnih grupa, a ne između njih, gde se nalazi misteriozna sila koja širi vidljivi svemir. Dakle, kakvu god tehnologiju budemo posedovali, naša najbliža grupa galaksija biće zauvek nedostupna, jer se od nas udaljava pri nedostižnim brzinama, zbog čega smo svi mi junaci "najtužnije svemirske priče".
 
  • dr

    23.05.2016 13:41
    gluposti
    Ko može sa sigurnošću da tvrdi da su ovo zaista granice ljudskog znanja i mogućnosti?! Ako ne istrebimo sami sebe,samo za nekoliko desetina hiljada godina možemo doći do nivoa razvoja i saznanja koje danas ni ne slutimo.Već danas besmrtnost i veštačka inteligencija ne deluju neostvarljivo u narednim decenijama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija