VIDEO: Šta to novo sprema Microsoft

Šuška se da kompanija dovršava rad na "sve-u-jednom" desktopu, nakon što je poslala pozivnice za događaj zakazan za 26. oktobar u Njujorku.

Prema Meri Džo Folet iz ZDnet-a, novi uređaj nosi kodni naziv Cardinal i biće dostupan u tri veličine – od 21, 24 i 27 inča.

"Čula sam da će Surface Cardinal biti u ponudi kao uređaj koji vaš sto može da pretvori u studio", kaže ona.

Uređaj bi trebalo da bude predstavljen na događaju na kom će takođe i tableti Microsofta doživeti preobražaj. Prema Windows Central-u, glavna promena ogleda se u modernizaciji dizajna.

Microsoft je takođe otkrio da će naredne godine predstaviti verziju Windowsa za virtuelnu realnost, koja će predstavljati 3D hologramsku verziju Windows 10 za korisnike koji već imaju VR uređaj. Stari korisnici Windowsa primetiće sličnost između virtuelnog psa i Rovera, virtuelnog asistenta koji je bio manje popularan od Bob softvera i koji se pojavljivao i u Windows XP.

Još nije poznato kojim uređajima će VR softver biti namenjen, ali spekuliše se da će to biti Hololens ili Facebookov Oculus Rift.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija