U prodaji prvi leteći automobili za 400.000 dolara

Holandski proizvođač automobila "Pal-Ve" napravio je leteći automobil dostupan za komercijalnu prodaju.
Kompanija je proizvela "liberti sport" i "liberti pionir", par automobila dvoseda sa tri točka koji mogu da lete brzinom do 180 kilometara na čas.
 
"Sport" je jeftiniji i početna cena osnovnog modela je oko 400.000 dolara. "Pionir" košta 600.000 dolara.
 
Dodatni novac omogućava kupcu časove obuke, grejanje i displej sa elektronskim uređajem za letenje.
 
Potencijalni kupci ne mogu odmah da daju novac, već nepovratni depozit od 25.000 dolara za "Pionir" ili 10.000 dolara za "Sport".
 
Obje verzije "Libertija" imaju rotore na sklapanje i par motora, od kojih se jedan koristi za vožnju, a drugi za letenje.
 
Na zemlji, "liberti" može da razvije brzinu do 160 kilometara na čas i ubrzava od 0 do 100 kilometara na čas za devet sekundi. Može da pređe do 50 kilometara uz potrošnju goriva od 9,1 litar na stotinu kilometara.
 
"Pal-Ve" navodi da je potrebno 10 minuta za prelaz sa vozačkog na letački mod i u vazduhu se sa punim rezervoarom može preći 500 kilometara.
  • baba

    15.02.2017 20:43
    nebo nad Srbijom
    uskoro ce biti velika guzva kod nas u vazduhu .kako se regulise taj saobracaj???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).