Guglova prodavnica zabranila aplikacije za prodaju marihuane

Gugl je ažurirao pravila korišćenja za Plej stor, kako bi sa platforme uklonio aplikacije preko kojih se, direktno ili indirektno, prodaje marihuana.
Guglova prodavnica zabranila aplikacije za prodaju marihuane
Foto: Pixabay (ilustracija)
Pravilo važi čak i za one države u kojima je marihuana legalizovana.
 
Developeri imaju priliku da u narednih 30 dana aplikacije modifikuju tako da ne nude zabranjeni proizvod ili će ove biti uklonjene iz onlajn prodavnice.
 
Nova pravila korišćenja jasno naznačavaju da platforma više ne dozvoljava prodaju marihuane, te povezivanje sa distributerima.
 
Tako će aplikacije poput Weedmaps i Eaze, koje nude uslugu naručivanja marihuane preko aplikacije, morati da modifikuju prirodu svojih usluga da ne bi bile uklonjene iz prodavnice, piše PC Press.
 
Oni koji već neko vreme preko svojih aplikacija nude marihuanu ističu da je potez kompanije Gugl prilično nepromišljen, te da će jedino uticati na to da ilegalna tržišta ponovo procvetaju.
 
Novi Guglov potez ipak ne dolazi kao iznenađenje, budući da je kompanija nedavno donela slična pravila koja utiču na funkcionisanje aplikacija koje nude duvan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija