Otkrivene specifikacije PlayStation 5

Kompanija Sony zvanično je objavila specifikacije svoje nadolazeće konzole PlayStation 5.
 Otkrivene specifikacije PlayStation 5
Foto: Pixabay
Nakon meseci čekanja, nagađanja i curenja informacija, Sony je otkrio specifikacije konzole PS5 koja će se pojaviti u prodaji u vreme božićnih praznika.
 
PS5 će imati prilagođeni osmojezgreni AMD ZEN 2 procesor klokovan na 3,5GHz (varijabilna frekvencija) i GPU-u jedinicu baziranu na AMD-ovom RDNA-2 hardveru koji obećava 10,28 teraflopa grafičke snage i 36 računarskih jedinica klokovanih na 2,23 GHz (takođe varijabilna frekvencija).
 
Takođe, imaće 16 GB GDDR6 RAM-a i prilagođeni SSD od 825 GB za koji je Sony ranije obećao da će biti veoma brz.
 
Upravo je to jedna od najvećih tehničkih novosti je već najavljena prošle godine, a to je prelazak na SSD memoriju kada je reč o glavnom hard drive-u konzole. PS5 će biti mnogo brži od konzole PS4.
 
Nova konzola neće biti ograničena samo na SSD, nego će podržavati i USB drive. Takođe 4K Blu-ray drive će i dalje podržavati diskove, ali će te igre i dalje morati da budu instalirane na interni SSD.
 
Rival novoj Sony-jevoj konzoli biće Microsoftov Xbox Series X sa istim AMD procesorom i grafikom, ali će imati i osmojezgreni procesor klokovan na 3,8 GHz, GPU jedinicu s 12 teraflopa grafičke snage i 52 računarske jedinice klokovane na 1,825 Ghz, 16 GB GDDR6 RAMA i 1 TB SSD-a.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija